Martin Bundgaard (MAT)

Et berømt citat fra A. Galland lyder:

“Flying is more than a sport and more than a job; flying is pure passion and desire, which fill a lifetime”.

Netop min store passion og glæde ved at flyve fik mig til at vælge pilotuddannelsen. Som tidligere elev og nu instruktør på Billund Air Center, er det en stor fornøjelse at møde så mange håbefulde og dygtige elever i øjenhøjde, og dele oplevelser, viden og erfaringer – både i flyet og i teorilokalet

Jeg startede min professionelle karriere som pilot i en Cessna 182 faldskærms-flyver. Derefter tog jeg uddannelsen til flyveinstruktør i USA Mit mål og drøm har altid været et job som pilot i en Airline. Air Baltic i Letland blev mit første skridt hvor jeg fik min første såkaldte ”Type Rating” på flytypen Boeing 737. Efter de første og ”magiske” 500 flytimer på denne type ”landede” jeg et job i danske Jet Time – hvor jeg hovedsageligt fløj Hr. og Fru Danmark på ferie til Sydeuropa, men også fragtflyvninger og special-flyvninger for andre operatører og firmaer til mindre lufthavne.

Sideløbende med flyvningen var jeg Assistant Training Manager i Jet Time og således en del af træningsafdelingen.

Senest har jeg været ansat ved Norwegians langdistance-operation på Boeing 787 Dreamliner – én af verdens største og mest moderne flyvemaskiner på ruterne til USA, Asien og Sydamerika. Jeg havde samtidig det store privilegium at være Recruitment Team Member og afholde ansættelsessamtaler og simulatorprøver.

Det er altid givende at spare med eleverne på Billund Air Center og forsøge at vejlede, rådgive og motivere til jobsøgning i den store ”jungle” efter endt uddannelse. Et godt netværk skabes tidligt i uddannelsen og karrieren – allerede når man møder på sin første dag.

Covid19 har som bekendt skabt mange ændringer og udfordringer i hele luftfartsbranchen. Jeg er heldig at være en del af det nye Maersk Air Cargo hvor jeg skal flyve Boeing 767 – hovedsageligt til Kina og USA. Heldigvis giver det mulighed for at undervise her på Billund Air Center og være en del af et stærkt hold som uddanner fremtidens piloter.