Jan Marstrand Pedersen (MAR)

Hos Billund Air Center er jeg ansat som timeinstruktør i ”Aircraft General Knowledge”, hvor jeg underviser i det tekniske inden for pilotfeltet. I min undervisning får eleverne et generelt kursus i, hvordan helikopteren fungerer. Jeg har ikke selv flyvercertifikat til helikoptere, men jeg blev interesseret i branchen, da jeg begyndte at flyve svævefly i 1970’erne. Derfor søgte jeg ind i militæret, hvor jeg arbejdede som flymekaniker i en del år.

Jeg er oprindeligt uddannet traktormekaniker, men da jeg fik interesse for flyveverdenen, gik jeg den vej i stedet. Efter min tid i militæret har jeg været ansat hos Maersk Air og Norsk Helikopter, og siden 2003 har jeg arbejdet som mekaniker og teknisk instruktør hos Dancopter, hvor jeg giver nye piloter kurser inden for forskellige fly-typer.

Kort tid efter, jeg var startet hos Dancopter, blev jeg kontaktet af Billund Air Center, da de startede helikopteruddannelsen op og manglede en, der kunne undervise inden for det tekniske på helikopteren. Jeg nyder at undervise som timeinstruktør, og jeg ser det som en god afveksling fra mit job som mekaniker og instruktør hos Dancopter. Mine erfaringer med Billund Air Center er, at uddannelsen kører meget professionelt – og at der er orden i sagerne.