Thomas Skindhøj – tidligere BAC-elev

Jeg har nærmest fået pilotdrømmen ind med modermælken. Min far er nemlig også pilot, så det var meget naturligt, at det var den vej, jeg skulle gå.

Jeg tog mit privatflyvercertifikat hos Billund Air Center midt i 90’erne, men jeg blev nødt til at vente næsten 10 år, før jeg kunne tage uddannelsen som pilot, fordi jeg gik og ventede på en øjenlaseroperation. Mens jeg ventede på den, arbejdede jeg blandt andet på kontoret hos Billund Air Center, så skolen har været en del af mit liv i mange år.

Man slipper heller ikke Billund Air Center så let, for vi er som en stor familie på skolen. Jeg prøver altid at komme forbi, når jeg er hjemme i Danmark, og jeg holder kontakten til de gamle instruktører. Jeg tror det er hele stemningen på stedet, der gør det så hjemligt – du går aldrig forgæves med et spørgsmål, og der er altid en, der står klar til at hjælpe dig.

Da jeg blev færdig med uddannelsen i 2005, var jeg et par år i Polen hos et østeuropæisk luftfartsselskab. Så gik min tur videre til Qatar Airways, og her har jeg været i næsten 7 år nu. Det bedste ved at sidde som senior-styrmand på en Boeing 777 er udsigten – og så selvfølgelig at jeg ser solen, selv på en gråvejrsdag!