Simon Engsig-Karup & Simon Schmidt – 2 tidligere BAC-elever

I cockpittet hos Air Alsie sidder navnebrødrene, kaptajn Simon Engsig-Karup og co-pilot Simon Schmidt, ved siden af hinanden. Ud over at dele navn og arbejde sammen, har de begge to taget deres uddannelse hos Billund Air Center – dog ikke samtidig.

Samarbejde
Både Simon og Simon har gode erfaringer med Billund Air Center som uddannelsessted, og de har begge to boet i Billund under deres uddannelse.
’Jeg oplevede uddannelsen som både koncentreret, intensiv og velstruktureret’, forklarer Simon Schmidt blandt andet.
Også Simon Engsig-Karup var vidne til et intenst forløb under sin uddannelse, hvilket betød, at han havde et tæt samarbejde med andre elever undervejs.
’Op til eksamenerne lavede vi total læseklub i min lejlighed. Jeg havde tre-fire drenge til overnatning i over en uge, og så kørte vi bare på med bøgerne fra morgen til aften’.
Simon Schmidt tilføjer, at han under uddannelsen hos Billund Air Center oplevede en form for ’frihed under ansvar’, hvor han fik mulighed for at strukturere sit eget program.

Familiært og organiseret
Simon Engsig-Karup færdiggjorde sin uddannelse i 2003, men han har haft pilotdrømmen, siden han som fem-seksårig rejste med sine forældre. Simon Schmidt blev færdiguddannet i 2010, og han fik øjnene op for branchen, da han mødte en, der havde været til optagelsesprøve i forsvaret. Han var tæt på at gennemføre sin uddannelse i militæret, men da det ikke gik efter planen, måtte han gå en anden vej.
’Min bror havde taget sin uddannelse hos Billund Air Center, og jeg så det som en ny mulighed. Da jeg startede, oplevede jeg et meget familiært miljø og en god dialog mellem os elever og instruktørerne’, forklarer Simon Schmidt.
Simon Engsig-Karup startede syv år tidligere, samtidig med at Billund Air Center begyndte at uddanne på den integrerede uddannelse med en udvidet teoridel.
’Teoridelen var godt organiseret, og selvom vi var det første hold, så kunne jeg mærke, at der var en seriøs tilgang til faget fra starten’, fortæller han.

Navnebrødrene i cockpittet
I dag arbejder de to navnebrødre sammen i cockpittet hos Air Alsie og flyver til forskellige lande og byer i Europa. Undervejs sparrer de to Simon’er om lidt af hvert.
’På vores flyveture deler vi tit oplevelser og referencer fra vores tid hos Billund Air Center’, forklarer Simon Engsig-Karup, og Simon Schmidt tilføjer:
’Kort fortalt er vi jo bare to tidligere elever fra Billund Air Center, der deler cockpit og flyver Europa tyndt i det højere luftlag – og så hedder vi sjovt nok begge to Simon’.