Peter Hovmøller – tidligere BAC-elev

Drømmen om at blive pilot har nok altid været der, men det var først, da jeg startede på HF, at jeg for alvor begyndte at overveje den seriøst. Det har dog altid været et spørgsmål om penge, om jeg kunne realisere drømmen eller ej, så jeg har været igennem lidt forskellige uddannelser og jobs, så jeg selv kunne finansiere uddannelsen.

Efter en tur som værnepligtig i søværnet, blev jeg solgt til helikopteren, så det var med det for øje, at jeg begyndte at undersøge uddannelsesstederne. Efter at have spurgt flere i branchen, blev det hurtigt klart, at Billund Air Center er den eneste rigtige helikopteruddannelse i Danmark, for de har et kæmpe erfaringsgrundlag både instruktør- og uddannelsesmæssigt.

Billund Air Center er den eneste skole, som tilbyder en integreret helikopteruddannelse. Det er en stor fordel, fordi det giver en helt anden ballast end modular-uddannelsen, som er meget baseret på selvstudie. Jeg er sikker på, man får meget mere ud af den integrerede uddannelse, fordi man kommer langt mere i dybden.

Jeg havde min base i Århus under hele uddannelsesforløbet, men jeg flyttede ind i en studielejlighed i Billund under teoridelen. Teorien er en stor mundfuld, og den kræver mange timers læsning, så jeg havde brug for at kunne dedikere mig 100 % til mit studie i løbet af ugen. I weekenderne kunne jeg så tage tilbage til Århus, og bruge tid sammen med min kæreste og min datter.

Billund Air Center er kendt i store kredse i branchen, og der kommer mange forbi skolen. Både tidligere elever, gamle piloter og militærfolk, som fx er på besøg eller på kursus på skolen. Det giver et rigtig godt netværk, og det er helt essentielt i branchen, for det er nemlig svært at stå som nyuddannet med få timers flyvning og nul erfaring.

Det var også det gode netværk, som hjalp mig til et job, nærmest inden jeg var færdig med uddannelsen. Jeg havde mødt en helikopterpilot fra Damgaard-Jensen A/S / EventFlights.dk, som var forbi Billund Air Center, og ham holdt jeg tæt kontakt med gennem hele min uddannelse. Jeg hjalp også med flyvningen i virksomheden af og til, og det gjorde, at der lå et job klar til mig den dag, jeg var færdig hos Billund Air Center. I dag arbejder jeg halvdelen af tiden som helikopterpilot i virksomheden, og den anden halvdel i produktionen – det giver mig en rigtig god mulighed for at bygge timer op som helikopterpilot.

Hvis man har drømmen om at blive pilot, skal man gøre noget ved det, før det er for sent. Det er ikke uopnåeligt at blive pilot, men det kræver en indsats!