Nikolas Pagaard – tidligere BAC-elev

Da jeg tog min pilotuddannelse hos Billund Air Center, havde jeg en intens oplevelse på min første tur i luften. Det var halvdårligt vejr, så vi overvejede, om vi overhovedet skulle i luften. Men vi kom op, og der sad jeg bare med store øjne – og gjorde præcis hvad jeg blev bedt om. Da vi var landet, var jeg helt oppe at køre og følte, jeg var blevet fem centimeter højere. Vi startede med at flyve på den mindste flyvemaskine, men dengang syntes jeg, det var den sejeste flyvemaskine i hele verden.

Jeg husker min tid hos Billund Air Center som meget nede på jorden – på en god jysk måde. Idéen om at flyve i nogle timer og først betale for timerne efterfølgende, gav mening for mig. Derudover var det tydeligt, at underviserne havde en yderst professionel tilgang til faget, og jeg oplevede et godt samarbejde med andre elever undervejs. Kort sagt ser jeg Billund Air Center som det billigste og mest professionelle uddannelsessted inden for branchen.

I slutningen af 2005 var min uddannelse gennemført, og jeg valgte at tage en B737 Type Rating, hvor jeg uddannede mig inden for en specifik flytype. Lige inden der var gået et år, blev jeg ansat hos AirBaltic i Letland og derefter hos Sterling, der desværre gik konkurs ni måneder efter min ansættelse. Da min kone og jeg lige var blevet forældre, og det var rimelig umuligt at få job herhjemme, valgte jeg at arbejde med check-in i Billund i halvandet år. Derefter blev jeg ansat hos XL Airways i Frankfurt og senere hos Turkish Airlines, hvor jeg var i meget kort tid, indtil jeg fik job i Billund hos Primera Air. Og det er der jeg er i dag – på hjemmebane i Billund.