Mathies Eduard Rasmussen – pilotelev

Jeg var fast besluttet på, at jeg ville være pilot, allerede da jeg var midt i folkeskolen. Det var nok charterturene, hvor jeg var på besøg ude i cockpittet, som for alvor startede pilotdrømmen. Drømmen blev forstærket, da jeg spurgte min far, i hvilket job man tjente flest penge, for han svarede nemlig pilot!

Jeg havde besøgt lidt forskellige skoler, blandt andet DanFly i Vojens. De fortalte om Billund Air Center, som jeg ellers ikke havde hørt om før. Det var Lars, der stod for rundvisningen hos Billund Air Center, og han var troværdig, samtidig med at skolen generelt virkede nede på jorden, og det ser jeg som et stort plus. At skolen også ligger tættere på Århus, hvor jeg kommer fra, og at den er 100.000 kr. billigere end konkurrenter, påvirkede selvfølgelig også mit valg.

Jeg drømmer om at blive pilot på et af de større rutefly, hvor jeg for eksempel flyver til Thailand den ene dag og til USA den næste. Jeg vil gerne ud at opleve noget, og det kommer jeg til på den måde – også selvom det måske kun bliver til en enkelt overnatning. Som pilot på ruteflyene er ens arbejdsskema baseret på, at man arbejder en uge og holder fri en uge, og det lyder fornuftigt, da basen typisk ligger i København, og det vil være lidt langt for mig at køre frem og tilbage mellem Århus og København dagligt, når jeg når så langt.