Mark Finn-Kelcey – tidligere BAC-elev

Jeg har altid haft en drøm om at blive pilot. Min far fløj Hercules i det engelske luftforsvar og senere Boeing som civil, så det var hans skyld at det måtte være sådan. Jeg tog hele min integrerede uddannelse på Billund Air Center og blev færdig med den i 2004.

Efter endt uddannelse, måtte jeg lige tage et halvt års tid med flyrengøring i Billund Lufthavn, og derefter to år som ground handler i Sun-Air, hvor jeg var med til at gøre flyene klar til afgang og tage imod dem igen ved hjemkomst. Efter de to år kom jeg så ud at flyve som styrmand på deres Dornier 328-100 turbo-prop og senere hen på Dornier 328-300 Jet. Det føltes som nogle ret lange år inden jeg kom på vingerne, men jeg flyver nu som kaptajn på begge typer med flere tusinde timer bag mig, og nyder stadig udsigten og følelsen af frihed ved arbejdet.

Det er altid med glæde, at jeg tænker tilbage på min tid på Billund Air Center. At trække og skubbe rundt på en Piper Tomahawk for at få den ud af hangar en klar sommermorgen, eller studierne med de andre elever på mit hold. Der var ordnede og afslappede forhold, med nogle flinke og kompetente instruktører. Det er klart et sted jeg ville anbefale til andre.

Mark Finn-Kelcey