Jakob Nørlem – tidligere BAC-elev

Jeg har helt fra barnsben vidst at jeg hørte til i luften. Som 15 årig startede jeg i Vejle Svæveflyve Klub hvor jeg stadig er aktiv. Det var også gennem svæveflyve klubben jeg først stiftede bekendtskab med motorflyvning, da jeg blev omskolet til deres motorsvæveflyver.

Efter gymnasiet var jeg sikker på at jeg skulle flyve F-16. det mente forsvaret dog ikke var meningen, så jeg måtte søge andre veje. Det stod meget hurtigt klart at Billund Air Center var det klare valg for mig. Der hviler en meget ”casual” atmosfære på skolen, der gør man føler sig velkommen og godt tilpas. Lærerne er yderst professionelle, men stadig venlige og imødekommende. Der betales altid bagud, hvilket i dag er et vigtigt argument når man ser hvor mange elever er kommet i økonomisk klemme på andre skoler!

Det virker måske som en lille ting, men en af de ting jeg fandt vigtige ved BAC var den manglende uniform. At kunne gå i sit civile tøj, i stedet for at vise sine pomfritter (striberne på skuldrene) frem, gjorde alle lige og man oplever ingen hierarki mellem klasserne.

maskEfter afsluttet uddannelse i 2009, flyttede jeg til den anden side af vejen og startede som handler for Sun Air, hvor min primære opgave lå i at gøre fly rene. Jeg havde dog den bi rolle at jeg fløj deres 1-motors Cirrus fly rundt i nord Europa for forskellige opgaver. Siddeløbende med Sun Air jobbet, fløj jeg os: rundflyvning, fotoflyvning, og faldskærmsflyvning for at få timer i bogen.

I 2012 lykkes det mig og få mit første rigtige job på en Learjet 45 i Nigeria. Her fløj jeg VIP flyvning i 1½ år, men i nov 2013 lykkes det mig og komme tilbage til Danmark. Først som handler i North Flying i Aalborg, men nu som ambulance pilot på Learjet 35 i samme selskab.

Jeg kan kun give mine varmeste anbefalinger til Billund Air Center!

Jakob Nørlem

Læs også mere om Christian Kipp (til venstre på billedet), som til dagligt arbejder sammen med Jakob Nørlem.

Gbys_BAC_web_tidligere-elever_Christian-KippJakob-Noerlem