Hans Peter Beck – tidligere BAC-elev

Min drøm om at blive pilot opstod, da jeg gik i gymnasiet. Vi havde nogle repræsentanter fra forsvaret på besøg, og især én fortæller fra luftværnet fangede min opmærksomhed. Jeg er en lidt rastløs type, og derfor har idéen om at flytte sig fra sted til sted givet mening, siden jeg var dreng. Derudover har matematik altid været min force, så selve navigationsdelen, der er relevant som pilot, tiltrak mig også.

Inden jeg færdiggjorde min uddannelse som pilot i 2007, havde jeg både været i Australien og Florida, hvor jeg tog mit ”Private Pilot License”, og da jeg kom tilbage til Danmark, tog jeg min ”Airline Transport Private Licence”-teori. Jeg blev anbefalet at tage modular-delen hos Billund Air Center, hvor jeg ikke skulle betale forud, og derfor kunne jeg løbende tjene til uddannelsen ved at arbejde ved siden af. Det var en stor fordel.

I dag arbejder jeg som styrmand for det færøske firma Atlantic Airways, hvor jeg flyver Airbus 319. Vi står både for charterflyvning sydpå og faste ruteflyvninger til Færøerne fra Billund eller København. Under min uddannelse har jeg arbejdet som både lærervikar, skovarbejder og med domsanbragte unge og autister, og det har givet mig nogle diplomatiske kompetencer, som jeg har gavn af i min stilling som styrmand.

For eksempel arbejder man jo utrolig tæt sammen i en flyvemaskine, og derfor er det vigtigt at kunne få samarbejdet til at glide let, på trods af forskelligheder blandt personalet. Mit tidligere arbejdsliv kan også være en fordel, hvis der opstår uventede situationer på arbejdet. Jeg har blandt andet oplevet en episode, hvor nogle af passagererne kom op at slås i kabinen, men sådan en situation har jeg jo stået i masser af gange tidligere, og jeg kunne derfor let løse problemet ved at snakke med de involverede.

Selvom jeg har mange ting at se til, kommer jeg en gang imellem på besøg hos Billund Air Center sammen med et par af mine tidligere medstuderende. Så får vi en god snak med vores gamle instruktør, mens vi drikker en kop kaffe og deler en roulade. Allerede mens vi var studerende, var der en meget jovial og afslappet stemning mellem underviserne og de studerende, når vi holdt pauser, og det er altid rart at komme tilbage og få en snak med folkene hos Billund Air Center.