Søren Seindal Agner (SSA)

Som instruktør lærer jeg også en masse nyt, når jeg møder engagerede elever på Billund Air Center. Det er vigtigt for mig, at vi ikke kun arbejder hen imod en eksamen, men at eleverne får en ballast med, som de kan gøre brug af hele vejen gennem deres karriere. Derfor giver det mening at se ud over pensum, og der kan jeg bidrage med de erfaringer, jeg har gjort mig igennem de mange år, jeg har fløjet.

Jeg fik øjnene op for flyveverdenen, da jeg var ude at flyve med mine forældre som barn. Jeg husker især en sight seeing tur i Alperne, hvor jeg oplevede, hvor spændende det er at flyve. Senere, under min gymnasietid, begyndte jeg at overveje at arbejde inden for branchen, og da jeg var færdig med gymnasiet, meldte jeg mig til et rejselederkursus hos Spies Rejser. Jeg startede med at arbejde som Airguide og senere som kabinepersonale, og en dag fik så mulighed for at prøve en tur i et lille fly sammen med en instruktør, hvor jeg fik jeg mulighed for at prøve at flyve og lande selv. Dér blev jeg overbevist!

Mens jeg arbejdede i kabinen, begyndte jeg derfor som elev på en flyveskole i Billund. Senere skiftede jeg til Billund Air Center, hvorfra jeg blev færdig i 1995. Efter min uddannelse arbejdede jeg blandt andet med fragtflyvning, og i 1999 blev jeg ansat hos SAS, som jeg fløj for indtil 2003, hvor jeg måtte gøre et karriereskift på grund af rygproblemer.

På trods af mine udfordringer med ryggen, var jeg fast besluttet på ikke at skifte branche, og derfor gav det god mening at begynde at undervise. I 2005 begyndte jeg som underviser hos blandt andet Billund Air Center. Her leverer jeg forskellige kurser inden for ”performance”, ”flight planning”, ”navigation” samt MCC.

Både undervisere og elever er her af egen fri vilje, og det er vigtigt, at vi både kan give hinanden et professionelt modspil og er gode til at samarbejde. Hvis ikke vi, som instruktører, er motiverede og engagerede, så bliver eleverne det jo heller ikke – og omvendt. Det er et samarbejde, så vi sammen når et fælles mål på Billund Air Center.