Søren Karkov Lindberg Jessen (SEN)

Jeg kommer oprindelig fra Esbjerg-området, hvor jeg så helikopterne flyve frem og tilbage ud til boreplatformene. Derfor har jeg altid vidst, jeg gerne ville være pilot!

Hos Billund Air Center underviser jeg i dag i instrumentflyvning på helikopterpilotuddannelsen, men jeg har også undervist i den basale del af uddannelsen. Det interessante ved instrumentflyvning er, at du kan starte i Billund og flyve op i skyerne, og så er det som at befinde sig i et glas mælk. Du ser kun hvidt, og alligevel kan du ved hjælp af nåle, der peger i forskellige retninger, komme det rigtige sted hen. Langsomt sænker du helikopteren, og så er der pludselig lys og en landingsbane – det er fantastisk, at det kan lade sig gøre!

Jeg blev uddannet her fra Billund Air Center i 2011 og har været instruktør i flere år – i dag kun på deltid ved siden af mit arbejde som pilot hos NHV/Dancopter, hvor jeg flyver personale ud til boreplatformene.

Det er en rigtig god udfordring at arbejde som instruktør, for det giver mig mulighed for at øve nogle ting, jeg ikke kan øve i det daglige. De helikoptere, vi flyver i, når vi skal ud til boreplatformene, er så moderne og avancerede, at man lidt kan glemme det gammeldags og basale. Derfor er det rart at holde de færdigheder ved lige som instruktør.

Derudover kan jeg rigtig godt lide at være med til at udvikle folk og være med til at præge dem i den rigtige retning. Jeg har meget fokus på forberedelse og forventer også, at eleverne møder velforberedte op. Når du møder ind om morgenen, ved du som regel på forhånd, hvor du skal flyve hen, og så er det vigtigt at have styr på vejr- og vindforhold: Hvordan ser det ud ved start, slut, i højden osv., er der risiko for is, eller er der en taxavej, der er lukket på grund af vejarbejde, så vi må lande et andet sted?

Jeg vil helt sikkert fortsætte med at være instruktør ved siden af mit arbejde som pilot, og på længere sigt vil jeg også gerne undervise inden for offshore, men det kræver noget mere erfaring, som jeg må bruge de næste år på at opnå.