Morten Viberg Bonnevent (MOB)

Min pilotdrøm opstod, da jeg arbejdede i Nordgrønland som brandmand på Thule Air Base i 2004. Jeg var klar over, at hvis jeg skulle lave et karriereskift – så skulle det være, inden jeg blev alt for gammel.

På en ferietur til Florida fik jeg en prøvelektion på et fastvingefly (en Cessna 172), men det fangede ikke helt min interesse. Nogle år efter tog jeg så i stedet en prøvelektion i en helikopter (en Robinson 44), og da var jeg solgt med det samme! Jeg fik først mit PPL(H)*, og derefter startede jeg på CPL(H)** hos Billund Air Center. Det, der startede med at være min hobby, blev hurtigt min levevej, og i dag arbejder jeg fast inden for offshore-branchen hos Bel Air i Esbjerg, hvor jeg flyver ud til installationer i Nordsøen med folk, der arbejder inden for olie, gas og vindenergi.

Ud over mit arbejde i offshore-branchen, underviser jeg som flyveinstruktør hos Billund Air Center. Da jeg tidligere har undervist inden for brand og redning, har jeg en stor indsigt i nødsituationer, som kan rumme alt fra, hvordan man kommer ud af helikopteren, hvor brændstoffet løber hen, og hvor brandkøretøjerne holder i en nødsituation. Den viden deler jeg med de nye piloter.

Hos Billund Air Center flyver jeg med eleverne i Robinson 22, Robinson 44 og Bell206 Longranger, og jeg underviser både inden for PPL, CPL og IR. Det føles rart at give igen til nye piloter, da jeg selv har lært en masse af de instruktører, som jeg er blevet undervist af.

I min undervisning bruger jeg situationer og billeder fra det virkelige liv, da det giver eleverne nogle andre associationer, end hvis jeg bare står og fortæller. Nogle af billederne kan være fra ulykker med helikoptere og er derfor ret barske, men det er nødvendigt, da eleverne skal være forberedt på de udfordringer, de kan komme ud for. Det plejer et gøre indtryk på eleverne, og min teori er, at netop den følelse vil gøre dem klar til at begive sig ud i helikopteren med den rigtige respekt, så flyveturen bliver mere sikker.

*PPL(H) står for Privat Pilot License til helikopter (privatflyvercertifikat)

** CPL(H) står for Commercial Pilot License til helikopter (erhvervscertifikat)

IMG_4278 Bonnevent