Kasper Juhl Andersen (JUL)

Min idé om at uddanne mig til helikopterpilot opstod efter en go’ kop kaffe med en ven fra min hjemby – Esbjerg. Jeg gik i gymnasiet, og han fløj på de store helikoptere fra CHC, og da han havde introduceret mig for pilotindustrien og offshore-branchen, var jeg hooked.

Jeg tog min grunduddannelse som helikopterpilot hos Billund Air Center i 2011, og jeg gennemførte den i foråret 2013. Da jeg var uddannet, fik jeg lyst til at tage instruktøruddannelsen, og i mellemtiden instrument-rettighed, som jeg blev færdig med i efteråret 2013. I mellemtiden arbejdede jeg ude i hangaren, på kontoret og underviste i klasseværelserne hos Billund Air Center, hvor jeg er fortsat med at flyveundervise efter min instruktøruddannelse. Derudover blev jeg i foråret 2014 ansat som pilot hos DanCopter, og senere hos NHV Noordzee Helikopters Vlaanderen hvor jeg arbejder fuldtid i dag. Under tiden har jeg også beskæftiget mig som SAR pilot ud fra den Hollandske kyst ved samme firma. I dag består arbejdet dog forsat af offshore flyvning til boreriggene i Nordsøen med hjemmebase i Esbjerg.

Hos Billund Air Center møder jeg ofte op som deltidsinstruktør, hvor jeg nyder at følge elevernes udvikling. Jeg kan genkende den glædesfornemmelse, der opstår hos dem, når de får afprøvet deres færdigheder, og gør fremskridt med deres flyvning. Da jeg selv startede hos Billund Air Center, havde jeg, med undervisningen for øje, kun prøvet at gå i folkeskole og på gymnasiet. Derfor oplevede jeg fra starten et mere voksent miljø, hvor både undervisere og elever indgår i et dedikeret samarbejde.

Det giver mening for mig at arbejde som både pilot og underviser, da jeg får en masse variation i mit job og derfor aldrig har en ensformig uge. Når jeg sidder i min Bell206-”kontorstol” i luften, så nyder jeg den gode udsigt, og jeg føler ikke, at jeg kunne have truffet et bedre uddannelsesvalg. Det er en rar fornemmelse!