Georg Aagaard (GAA)

Hos Billund Air Center varetager jeg undervisningen i, hvordan kroppen reagerer, når man kommer op i luften og bliver udsat for acceleration og trykændring. Men også arbejdsmiljøet i cockpittet spiller en central rolle. Derfor kommer vi også omkring alt fra stress og søvnvaner til hvordan vi kan påvirke hinanden med vores personlighed. Ligesom på de fleste andre arbejdspladser er kommunikation vigtig, specielt når det drejer sig om at undgå fejl. Human factor er fortsat ansvarlig for 70% af alle havarier. Det er tankevækkende og et tal vi må forsøge at få ned.

Jeg kom ind i flyveverdenen, da jeg skulle aftjene min værnepligt som læge på Flyvestation Skrydstrup. Her arbejdede jeg i mange år som læge på redningshelikopteren. I 1991 startede jeg min egen lægeklinik i Vandel samtidig med en stilling som deltidsoverlæge på Flyvestation Vandel. Aktuelt er jeg praktiserende læge i Vandel og siden 2015 chef for Flyvemedicinsk Center Jylland. Min hverdag er derfor en blanding imellem syge patienter i et normalt miljø og raske piloter i et unormalt miljø.

Jeg holder af at undervise og den ping-pong, jeg har med mine elever hos Billund Air Center. Det holder mig til ilden, og får udfordret min viden. Derudover har jeg, fra starten af min karriere, været vant til at have forskellige kasketter på. Jeg har brug for andre udfordringer ind imellem, og sætter derfor pris på at dele min viden og sparre med eleverne. Og så er der selvfølgelig den rare stemning her på Billund Air Center.