Martin Mikkelsen – tidligere BAC-elev

Jeg begyndte at flyve svævefly allerede som 15-årig. Begge mine forældre er svæveflypiloter, så det var helt naturligt, at jeg fik startet på det. I 9. klasse var jeg i praktik hos Billund Air Center, og derefter vidste jeg, at det var der, jeg ville tage min pilotuddannelse.

Jeg valgte Billund Air Center pga. deres gode ry, og så er det en fordel, at man ikke betaler forud, men bagud for undervisningen, så man betaler for det, man har fløjet. Billund Air Center er i det hele taget billigere end andre pilotuddannelser, og man får den samme uddannelse for sine penge.

Instruktørerne hos Billund Air Center er meget kompetente, og selve forløbet er yderst professionelt. Det er rigtig godt, at vi starter uddannelsesforløbet med PPL- og CPL-flyvning, så vi ved, hvordan det fungerer, inden vi går i gang med teoriundervisningen. På den måde er vi også helt klar til at gå i gang med instrumentflyvningen, når vi har overstået teorien.

Skolen er ret ”casual” i forhold til andre skoler, hvor det minder mere om militæret. Stedet er heller ikke så stort, så man får nemt et tæt forhold til de andre elever og instruktørerne. Det er alt sammen med til at gøre Billund Air Center til et rart sted at være.

Det er gået rigtig stærkt, siden jeg afsluttede uddannelsen i 2012. Lige efter uddannelsen startede jeg hos Sun Air, som ligger lige ved siden af Billund Air Center. De har en rigtig god kontakt til skolen, og de havde bedt skolen om at dele et jobopslag. Jeg var i jobbet som Flight Operations Officer i et halvt år, og her sad jeg blandt andet med flyveplanlægningen, crew-scheduling og bestilling af mad. Derefter fik jeg job hos Ryan Air som pilot, og her har jeg arbejdet lige siden. I starten fløj jeg ud fra Madrid, men nu har jeg base i Oslo, hvorfra jeg flyver rundt i hele Europa.