René Clausen (RC)

Min interesse for flyvning blev sat i gang allerede som dreng, da jeg stod i lufthavnen med mine forældre. Årene gik, men drømmen var der stadig, og derfor måtte jeg bare springe ud i en uddannelse til pilot.

I 1990 startede jeg med at tage privatpilotteori herhjemme, og året efter tog jeg til USA, hvor jeg tog mine certifikater. Da jeg kom hjem til Danmark i 1994, var jeg selvfølgelig nød til at konvertere alle mine certifikater fra amerikanske til europæiske, og det gjorde jeg hos Billund Air Center.

I dag flyver jeg som kontraktpilot for Norwegian i en Boeing 787 – Dreamliner, og jeg har tidligere fløjet for både New Air, Maersk, Sterling og Air India. Derudover er jeg kontaktinstruktør hos Billund Air Center, hvor jeg underviser eleverne i nogle af de lidt mere komplekse ting, de vil opleve, når de sætter sig ind i cockpittet. I undervisningen gennemgår vi for eksempel både turbulens i luften, fjernelse af sne, og hvilke baner og vejrforhold, eleverne skal kunne forholde sig til. Derudover underviser jeg eleverne i, hvordan de skal samarbejde i luften. Det foregår i en simulator, så de bliver helt fortrolige med den del.

Hos Billund Air Center kan jeg bidrage med alt det nye, som jeg oplever indenfor faget, og jeg bliver også selv holdt ”up-to-date” med, hvad der foregår i industrien. Jeg ser derfor min undervisning som en positiv viderebringelse af erfaringer – fra begge sider af bordet.

Når jeg sidder i flyet på vej hjem fra det store udland, og jeg ved, at jeg skal ned hos Billund Air Center, så tænker jeg: ”Yes, nu skal jeg hjem og undervise”. Det er altid en fornøjelse at hilse på kollegaer og elever, når jeg møder ind, og Billund Air Center vil være ét af de steder, som jeg aldrig glemmer i min karriere.