Kasper Mikkelsen (MIK)

Der er ikke to dage, der er ens i mit arbejde hos Billund Air Center, hvor jeg har et tilkaldejob som IT-medarbejder, ved siden af mit job som pilot. Jeg tager mig blandt andet af stedets computere, projektorer og interaktive tavler, og jeg sørger for, det hele virker, når dagens undervisning starter. Derudover er jeg ansvarlig for, at både medarbejdere og elever kan komme på nettet og få adgang til deres dokumenter.

Hos Billund Air Center sørger jeg også for, at vores Alsim fly-simulator kører, hvilket betyder, at jeg både tester og skifter software. Simulatoren bruges til at undervise eleverne i flyvning – på landjorden. I mit arbejde gør jeg brug af min uddannelse som datamatiker, som jeg tog, inden jeg selv startede som elev hos Billund Air Center i 2002. At blive pilot har altid været en drengedrøm for mig, men først da jeg havde sparet en del penge sammen, så jeg muligheden for at starte uddannelsen på Billund Air Center.

I 2005, da jeg havde færdiggjort min uddannelse hos Billund Air Center, fik jeg en stilling hos SUN-AIR, som jeg flyver for nu. Jeg er kaptajn og står for ruteflyvninger fra Billund til forskellige byer i Europa som Manchester, Bruxelles, München, Düsseldorf, Stockholm og Oslo. Så mine uger kan se meget forskellige ud. Noget af det, jeg sætter særligt pris på i mit job hos Billund Air Center, er den venlige attitude, og at vi kan gå og joke lidt med hinanden. Det er et rart sted at være!