Georg Aagaard (GAA)

Hos Billund Air Center underviser jeg i, hvordan kroppen reagerer, når piloterne kommer op i luften. Arbejdsmiljøet i cockpittet er centralt, og derfor kommer vi omkring alt fra stress til søvnvaner, og hvordan vi kan påvirke hinanden med vores personlighed. Ligesom på de fleste andre arbejdspladser er det vigtigt at være opmærksom på, hvordan kommunikationen foregår – og hvilke udfordringer der kan opstå. Det hjælper jeg pilotaspiranterne til at være forberedt på.

Jeg kom ind i flyveverdenen, da jeg skulle aftjene min værnepligt som læge på Flyvestation Skydstrup, hvor jeg arbejdede på redningshelikopteren i mange år. I 1991 startede jeg min egen lægeklinik i Vandel, hvor jeg er almindelig praktiserende læge. Derudover har jeg tidligere været deltidsoverlæge på flyvestationen i Vandel. Lige nu er jeg civil luftfartslæge, hvilket betyder, at jeg står for fornyelsen af piloters helbredsgodkendelser.

Den ping-pong, jeg har med mine elever hos Billund Air Center, holder mig til ilden, da jeg lærer en masse og får genopfrisket min viden. Derudover har jeg, fra starten af min karriere, været vant til at have forskellige kasketter på. Jeg har brug for andre udfordringer indimellem, og derfor sætter jeg pris på at dele min viden og sparre med eleverne. Og så selvfølgelig den rare stemning her på Billund Air Center.